maanantai 29. syyskuuta 2014

kotitekoiset pinaattiletut

Sain idean näihin lättyihin koulussa, kun kasviruokailijoille oli tarjolla pinaattilettuja. En ole koskaan sen kummemmin tykännyt kaupan valmisruuista, joten kiva kokeilla niitä ihan kotikonstein. Olen aika tyytyväinen lopputulokseen, vaikka itse paistaessa oli hieman hankaluuksia taikinan koostumuksen takia. Vinkki; kannattaa laittaa pinaatti kuumaan veteen sulamaan ja ihan oman maun mukaan joko 150g pinaattia taikka vain puolet siitä - mitä vähemmän, sitä helpompi on paistaa. PSST. Ja siis ne pinaatit lisätään taikinan sekaan vasta, kun taikinan on annettu turvota se n. puolituntia. Paistaessa kannattaa ottaa hammastikku käyttöön, jolla saa helposti varmistettua letun kypsyyden. Muuten homma toimii ihan kuin perus letun paistossa. Ainakin pojat tykkäs ja onhan nämä jopa parempia kuin ihan pelkät lätyt! Ja nyt eikun vain kokkailemaan. PS. olin niin nälkäinen, että ihan valmiskuvat unohtu siinä hässäkässä.. Jos tykkäsitte tän tyylisestä meisingistä, niin olisiko jatkotoiveita ruokapostauksiin? :)

4 kommenttia:

  1. Joo ehottomasti lisää tämmösiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khuuul, että tykkäsit. :) Varmaa tulee tästä lähtien tehtyä vähän erilaisia safkoja, että saa tänne matskua teille.. :D

      Poista
  2. Oi nam, pitää koittaa joku kerta! En ookaan ikinä tajunnu, että se on noin helppoo :D

    VastaaPoista